LT
2022.12.18

„Kalnapilio-Tauro grupė“: parama maltiečiams tapo įmonės tradicija

Artėjančios didžiausios metų šventės skatina atsigręžti į stokojančius. Pasak Maltos ordino pagalbos tarnybos (maltiečiai) projektų vadovės Rasos Stukienės, nors paramos surenkama vis daugiau, remiamų asmenų skaičius nemažėja, todėl šiuo metu itin reikšminga ilgametė verslo parama.

2,8 tūkst. senelių 42-ose Lietuvos vietovėse globojančios maltiečių atstovės teigimu, maistas ir komunalinės paslaugos brangsta neįtikėtinu greičiujuolab, kad vargstančiais senoliais organizacija rūpinasi ne tik prie didžiąsias metu šventes, bet ir ištisus metus.

„Šie metai yra neeiliniai, nes pagalbos poreikis yra itin išaugęs. Maltiečiams didžiulis iššūkis aprūpinti turimų senelių skaičių, o šis tikrai nemažėja. Nespėjus atsigauti po pandemijos, prasidėjo karas Ukrainoje – pagalbos reikia dar didesniam žmonių skaičiui, todėl aukojimas yra itin svarbus, kad galėtume padėti visiems, kam to labiausiai reikia“, – sako R. Stukienė.

Pasak pašnekovės, Lietuvos gyventojai per krizes yra labiau empatiški, atjaučiantys, linkę daugiau aukoti. Tai įrodo ir išaugusi paramos suma – šiemet vien iš gyventojų pajamų mokesčio paramai dalies surinkta rekordinė – 322 tūkst. eurų – suma maltiečių veiklos Lietuvoje istorijoje.

Be gyventojų aukojamų lėšų itin svarbi ir verslo skiriama parama. Gruodžio pradžioje vykusioje „Maltiečių sriubos“ akcijoje dalyvavo įmonių atstovai, su kuriomis maltiečiaibendradarbiauja daugiau nei dešimtmetį.

„Metams bėgant, įmonės įsijungė į maltiečių gyvenimą ne tik remdamos finansiškai, bet ir dalyvaudamos bei suteikdamos paramą ir pagalbą kituose mūsų projektuose: vaikams skirtoje akcijoje rinko mokyklines priemones, lankė maltiečių vaikų dienos centruose – jų turime 14 visoje Lietuvoje.

Taip pat verslas noriai ištiesė pagalbos ranką prasidėjus pandemijai – pirko apsaugos priemones, aukojo. Prasidėjus Ukrainos karui, mūsų vėlgi nepaliko vienų – parėmė patys pirmieji, kai užplūdo karo pabėgėliai, kuriems pagalbą turėjome suteikti čia ir dabar“, – vardija R. Stukienė.

Dalinasi gerumu ištisus metus

Tarp ilgamečių maltiečių rėmėjų – viena didžiausių Lietuvos alaus ir gaiviųjų gėrimų gamintoja „Kalnapilio-Tauro grupė“, bendradarbiaujanti su maltiečiais nuo 2007-ųjų.

„Dalintis gerumu, manau, yra kiekvieno atsakingo žmogaus ir atsakingo verslo pareiga. Kaip ir kasmet prisidedame ne tik prie prieššventiniu laikotarpiu vykstančios „Maltiečių sriubos akcijos“, bet ir šventėms praėjus, nes parama stokojantiems yra reikalinga ištisus metus“, – komentuoja „Kalnapilio-Tauro grupės“ generalinis direktorius Marijus Valdas Kirstukas.

Pasak jo, vien finansine parama ar parama įmonės produkcija maltiečių renginiams neapsiribojama – iniciatyvose dalyvauja ir įmonės darbuotojai: renkami lauknešėliai maltiečių globojamiems Panevėžio seneliams, juos aplankant su kalėdinėmis dovanomis, taip pat organizuojami kalėdiniai aukcionai paramai rinkti.

„Džiaugiamės, kad įmonės darbuotojai noriai įsitraukia į paramos procesus, dalyvaujame ne tik Panevėžyje, bet ir Vilniuje vykstančioje „Maltiečių sriubos“ akcijoje. Kai darbuotojams nekyla klausimų, kodėl turime padėti, reiškia, kad pasirinkta misija turi maksimalų mūsų bendruomenės palaikymą, tai nėra vien vadovybės primestas sprendimas“, – sako M. V. Kirstukas.

0E4A5929.jpg

0E4A5945.jpg

0E4A5802.jpg